Het Kleine Weeshuis

Hoera! Het Kleine Weeshuis is vanaf 13 juni weer open. Wel gelden de volgende maatregelen: 

-  Maximaal 1 gezin per keer naar binnen
-  Bezoektijd voor het Kleine Weeshuis is maximaal 30 minuten
-  Bij binnenkomst van het museum dien je in te tekenen voor een tijdslot 
-  Desinfecteer je handen bij ingang en uitgang 
-  De schoonmaakploeg komt een aantal keer per dag extra schoonmaken

In Het Kleine Weeshuis ontdek je samen hoe het leven in een weeshuis van de 17e eeuw eruit zag. Leuk voor het hele gezin!
In het gebouw van het Amsterdam Museum was vier eeuwen lang het Burgerweeshuis gevestigd. Met Het Kleine Weeshuis wordt de bijzondere geschiedenis van het gebouw tot leven gebracht.

Het Kleine Weeshuis beleef je met al je zintuigen. Ervaar het leven in een 17e-eeuws weeshuis in het hart van een welvarende handelsstad en ontdek de besloten wereld achter de weeshuispoorten. Een wereld met eetzalen, slaapzalen, leslokalen, keukens, een kakdoos en zelfs een eigen koeienstal. De allerkleinste bezoekers kunnen onderweg verstopte dieren in het weeshuis ontdekken en kinderen vanaf 7 jaar gaan op stap met de weesjongen Jurriaan (Nederlands en Engels, Franse teksten beschikbaar in printversie).

Volwassenen kunnen zich hier alvast inlezen.

Kom ook eens met de hele klas naar Het Kleine Weeshuis. Voor groep 3 en 4 is er een leuk en leerzaam onderwijsprogramma. Klik hier voor meer informatie en boekingen.

Het Kleine Weeshuis
Het Kleine Weeshuis

Helaas is het Kleine Weeshuis niet toegankelijk met een kinderwagen of een rolstoel. In het entreegebied is plaats om de kinderwagen even neer te zetten.
Excuses voor het ongemak.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief